KIL/Hemne: Seriestart for damelagene


Lørdag og mandag serieåpner våre to damelag i 2. og 3.divisjon

2017 ble en begivenhetsrik og interessant sesong for damelagene til KIL/Hemne. Selv vil vi også påstå at den ble ganske vellykket, tross nedrykk fra 1.divisjon for KSA.  Akk ja, vi skulle gjerne holdt oss i 1.divisjon, men en sesong med kun betydningsfulle kamper, mange tette og spennende kamper og med et hjemmepublikum som man bare kan fantasere om, innenfor kvinnefotballen, gjorde at det på mange måter likevel ble en sesong med store opplevelser både for spillere og støtteapparat. På mange måter ble vi også historiske med 24 poeng og likevel nedrykk, noe som er meget sjeldent. KSB i 3.divisjon overgikk alle forventninger, og det som var et mål om å berge plassen, ble til slutt en thriller i toppen av tabellen, kun tre poeng fra opprykk.

Etter serieslutt ble det mye oppstyr rundt «Grei-saken»  - En sak som «plaget» oss langt inn i nyåret – og hvor NFF aldri besvarte våre mange spørsmål til dem, men saken ble i stedet «tiet i hjel» i lokalene på Ullevål. Vi har lagt saken bak oss nå, men er ganske overbevist om at «vår sak» fort kommer på agendaen igjen, når det begås lignende regelbrudd – neste lag som gjør tilsvarende feil som Grei, slipper nok ikke like billig unna.

I løpet av vinteren har det vært en god del utskiftninger i spillergruppa. Noe bekymringsverdig er det at vi nå er helt på grensa ift. antall spillere for å fylle opp to lag, men med et godt samarbeid med J17 så tror vi likevel vi skal klare å gjennomføre sesongen på en sportslig forsvarlig måte. Når det er sagt, så er vi overbevist om at vi har to lag som vil bite godt fra seg i hver sin divisjon. Vi regnes blant favorittene i 2.div avd.6, og målet er også å kjempe om førsteplassen. Unngår vi skader, så har vi et lag som er fullt på høyde med hva vi hadde i fjorårets 1.divisjon. Emilie Ringseth (lagt opp), Ane Skjølberg (lagt opp), Hilde Rosøy (trappet ned, spiller 3.div), Nora H Olsen (overgang til Sverresborg), Ina Vårhus (overgang Tr.Ørn) og Silje Franzen (overgang til Byåsen) har alle forsvunnet siden høstsesongen. Inn har kommet Trine Strønstad (Utleira), Julie Roald Eide (Molde FK) og Kari Anne Solberg (Rissa) – I tillegg vil vi få glede av Maren Snekvik, Mari Smevoll og Mathilde Dahl Sørhaug allerede fra sesongstart, disse tre var ikke involvert mye i fjorårets vårsesong. Vi har beholdt vår J19-landslagskeeper Karen Oline Sneve, samt at Helene Five har tatt sjumilssteg i løpet av vinteren, det gjør at vi har en særdeles god keeperduo. I tillegg har de yngre spillerne tatt nye steg og flere er nå i stand til å bidra på førstelaget i tillegg til en hverdag i 3.divisjon. Årets 3.divisjon ser for øvrig ut til å bli den beste på flere år (kanskje noensinne), slik at her kan det bli veldig tøft å kopiere fjorårets 3.plass.

Vinterens forberedelser har gått veldig bra. Utfordringen med todelt spillergruppe (Tr.heim-Øra) er selvfølgelig der, men dette er vi vant med og det er en nødvendighet for at KIL/Hemne skal kunne stille to damelag. Treningsleiren i Tyrkia er i så måte svært verdifull for å samle hele troppen til 11 økter inklusive to treningskamper. Vi har levert jevnt bra resultater i treningskampene, og mener selv vi er godt forberedt når vi reiser til Surnadal for serieåpning førstkommende lørdag i 2.divisjon, og når vi mandag reiser til Trondheim for å spille mot NTNUI i serieåpningen for 3.divisjon. Noen skadeproblemer har det vært, men pr i dag ser det ut til at samtlige spillere er klare til seriestart.

Til kampen mot Surnadal lørdag er det satt opp storbuss, og alle som kan tenke seg å være med å støtte oss er velkommen til å sitte på.

Årets KSA/KSB-tropp (Aktuelle J17-spillere er ikke med i oversikten):

Nummer

Fornavn

Etternavn

Fødselsår

Posisjon

1

Helene

Five

2000

Keeper

2

Hilde

Rosøy

1982

Forsvar

3

Julie

Roald Eide

1998

Forsvar

4

Ann Silje

Sættem

1992

Forsvar

6

Solfrid

Vaagan Hofset

1996

Forsvar

7

Maren

Volden Snekvik

1992

Midtbane

8

Sara

Hoftun Bjerksæter

1996

Angrep

10

Amalie

Hoftun Bjerksæter

1996

Midtbane/Forsvar

11

Trine

Strønstad

2000

Midtbane

12

Karen Oline

Sneve

2000

Keeper

14

Lovise

Berg

1997

Forsvar

15

Mathilde

Dahl Sørhaug

2000

Midtbane

16

Berit

Vassli

1995

Midtbane

17

Marielle

Meyer

1994

Angrep

18

Anna

Volden Snekvik

1997

Midtbane

19

Mari

Smevoll

1996

Angrep

20

Ida

Mosve Bjørnbet

1993

Midtbane

22

Maria

Skar

1999

Forsvar

23

Line

Fossmo

1998

Midtbane

26

Alvilde

Ulfsnes

1999

Angrep

27

Silje

Daaland

1999

Forsvar

28

Kari Anne

Solberg

1992

Midtbane/Forsvar

29

Sara

Snekvik

2000

Midtbane