KIL/Hemne: Nye slitepoeng mot Orkanger


Lokaloppgjøret mot Orkanger ble akkurat så vanskelig som vi trodde på forhånd, og nok en gang berger vi poengene i sluttminuttene.

Målene kom slik: Orkanger tar ledelsen i det 74.minutt da Ingrid Stuen kommer fri på høyresiden og dundrer ballen via tverrligger og inn. Vi utligner til 1-1 i det 81.minutt når flere skudd blokkeres foran Orkanger sitt mål, men til slutt klarer dagens debutant Inger Slupphaug å putte ballen over streken, godt assistert av Mari Smevoll. Bare fire minutter seinere har vi snudd det, et frispark midt på Orkangers banehalvdel slås inn av Solfrid, og Marielle som spiller sine første minutter for sesongen får hodet på ballen slik at den går helt inne ved stolpen. 2-1 blir også sluttresultatet.

Inngangen til kampen ble ikke god for vår del, da stadig flere spillere måtte kaste inn det berømte «håndkleet», eller var kraftig redusert grunnet sykdom. Men dette gir da også muligheter, og spesielt når vi til slutt står igjen med tre poeng, så er vi veldig fornøyd med at Alvilde Ulfsnes fikk sin debut fra start, at Inger Slupphaug fikk komme inn å debutere og score mål (fremdeles bare 15 år gammel) og at Marielle Meyer endelig fikk spilletid igjen og avgjør kampen til vår fordel etter langt skadeavbrekk.

Etter en jevn åpning de første 10-15 minuttene så tok vi etter hvert over banespillet i første omgang. Vi skaper noen gode muligheter også, og får blant annet et mål annullert for offside. Farligst ble det når vi fikk «satt opp» Line på høyrekanten, og ved et tilfelle er Line alene med keeper, men holdet blir litt for skrått, ved to-tre andre anledninger kommer Line til gode innlegg, men vi evner ikke å være på riktig plass foran målet til Orkanger. Orkanger var farlige på sine kontringer og skaper også ett par store muligheter i løpet av omgangen. I andre omgang klarer vi å legge litt mer press på Orkanger, og etter hvert kommer mulighetene også. Nærmest var Sara da hun får godt treff fra 11-12 meter, men (som forrige helg) går ballen via tverrligger og ned på strek. Vi har flere gode skudd og kommer til flere gode innlegg også, men enten er vi litt for seint fremme på innleggene, eller så klarer bortelagets forsvar å blokkere skuddene våre. Uten uttelling på sjansene så levde vi farlig mot dette Orkanger-laget som er hvasse på kontringer, og det er altså de som får det første målet etter 74.minutter. Vi skal ha honnør for ikke å bli stressa, og klarer å jobbe oss inn i kampen igjen og snur kampen i løpet av 4-5 minutter. I sluttminuttene blir det som vanlig litt kaos, bortelaget får ett par cornere uten resultat. De får også et frispark som lempes inn i feltet, og her er vi veldig nær å miste to poeng, når en OIF-spiller får vende opp å skyte fra 6-7 meter, men et tigersprang fra Karen redder i land tre meget verdifulle poeng.

Vi sikrer altså tre nye poeng på nok en kamp hvor vi fremstår litt under middels. Vi kan skryte på oss at vi ligner på RBK om dagen ved å vinne kamper uten å imponere noen, men vi må på et helt annet nivå om vi skal fortsette å plukke trepoengere fremover. Vi har spilt treningskamper som viser at vi har nivået inne, og forhåpentligvis kan vi vise mer av dette når vi møter Orkanger på nytt onsdag kveld i 1.runde NM på Orkanger. Takk til Orkanger for en tøff og spennende kamp.

NB! Vi legger merke til at distriktsavisa er totalt fraværende når regionens to beste kvinnelag møtes, og dette er selvfølgelig veldig skuffende både for spillere og alle de som etter hvert bryr seg om kvinnefotball. Dekninga avisa har av kvinnefotball virker tilfeldig og på «skippertaksvis» og det avslører dessverre at det ikke ligger interesse «i veggene» hos avisen for å skrive om dette.

Kampfakta:
 28.april kl.1400 2.div kvinner avd.6
 KIL/Hemne – Orkanger IF 2-1 (0-0)

Hemne Sparebank Arena, ca 200 tilskuere.

Mål:
 74.min 0-1 Orkanger
 81.min 1-1 Inger Slupphaug
 85.min 2-1 Marielle Meyer

Sjanser: 10-4
 Corner: 3-5

Vårt lag:
 Karen Sneve –Julie Roald Eide, Lovise Berg, Solfrid V Hofset, Ann Silje Sættem – Line Fossmo, Maren Snekvik, Ida M Bjørnbet, Alvilde Ulfsnes – Sara H Bjerksæter, Mari Smevoll
 Benyttede innbyttere: Amalie H Bjerksæter, Marielle Meyer, Inger Slupphaug