KIL/Hemne: Tre viktige poeng mot Ørn2


Årsbeste i første omgang og en godkjent andre omgang ga en overbevisende seier 3-0 mot Trondheims-Ørn2

Bilde: Målscorerne Ida, Mari og Sara

1-0 kom etter 38.min. da Sara river seg løs fra to Ørn-spillere på ca 25 meter, ser at Ørns keeper står langt ute og det harde skuddet fyker inn utenfor keeperens rekkevidde. 2-0 etter 71.min. når Sara har tråklet seg gjennom langs dødlinja på venstresiden, på innlegget dukker Mari opp på første stolpe og scorer sikkert. 3-0 kun fire minutter seinere er vakkert, angrepet starter med igangsetting fra keeper Karen til stopper Julie, derfra er det ti trekk uten at motstander berører ballen før Lovise blir spilt fri skrått til høyre og dundrer ballen via tverrligger og ned på mållinjen, der følger Ida godt opp og sørger for å sette ballen over streken og samtidig punktere kampen.   

I første omgang er vi gode. Vi åpner forrykende og presser Ørn til å gjøre flere feil på egen halvdel. Innimellom må vi slippe opp på presset som koster krefter i varmen, men når vi orker å stå høyt vinner vi ballen i gunstige posisjoner og skaper mange muligheter. Det er derfor helt fortjent når 1-0 kommer i det 38.min, og hadde vi vært litt mer effektive burde vi ledet med tre mål til pause.

Planen er å gjennomføre andre omgang på samme måte. Men en kombinasjon av at vi hadde brukt mye energi i første omgang og at Ørn hever seg kraftig gir et annet kampbilde i andre omgang. Ørn står litt høyere og begynner også å vinne flere dueller. Men vi er sjelden truet og vårt forsvar og Karen helt bakerst har stort sett god kontroll. Selv om vi har mindre ball så fortsetter vi å skape sjanser, og det er vi som skaper de største sjansene også i andre omgang, mye fordi vi klarer å utnytte rommene som Ørn etterlater seg når de kommer høyere i banen.

Endelig klarer vi å nærme oss det nivået vi vet vi kan være på. Vi tråkker til i dueller, vinner andreballer og tar motstanderen litt på senga. Dette smitter også over til at vi blir tryggere og modigere med ball. Vi tørr å vente på de gode bevegelsene og vi åpner forsvaret til Ørn ofte, spesielt i første omgang. Tabellen er hyggelig lesning, men foreløpig er det ikke mye fokus på den, vi har mange tøffe kamper fremover, og allerede neste serierunde så skal vi ut i en av sesongens tøffeste oppgjør, borte mot Fortuna. Men vi gleder oss.

Kampfakta:
 13.mai kl.1400 2.div kvinner avd.6
 KIL/Hemne – Trondheims-Ørn2 3-0 (1-0)

Hemne Sparebank Arena, ca 140 tilskuere.

Mål:
 1-0 38.min Sara
 2-0 71.min Mari
 3-0 75.min Ida

Sjanser: 11-2
Corner: 7-2

Gult kort: Ett til Trondheims-Ørn2

Vårt lag:
Karen Sneve – Amalie H Bjerksæter, Julie Roald Eide, Solfrid V Hofset, Ida M Bjørnbet – Line Fossmo, Maren Snekvik, Mathilde D Sørhaug, Trine Strønstad – Sara H Bjerksæter, Mari Smevoll
Benyttede innbyttere: Ann Silje Sættem, Lovise Berg, Inger Slupphaug