Maren legger opp

Etter nesten tre hundre fotballkamper på seniornivå velger Maren Volden Snekvik å legge opp som fotballspiller på toppnivå. Maren har hatt en lang og flott karriere med spill både for Kattem, Trondheims-Ørn og Grand Bodø i toppserien, men har siden 2015 vært KIL/Hemne-spiller.

Foto: Sportskollektivet/Thomas Karlsen

Fra veldig ung alder var det klart at Maren var et stort talent. Hun var en viktig bidragsyter når KIL/Hemne i 2008 vant Norway Cup i J16-klassen. I samme sesong, kun 15 år gammel, reiste hun til Trondheim for å spille for Kattem i Toppserien. I perioden i Kattem fikk hun også med seg ni kamper på aldersbestemte landslag. Etter fire og en halv sesong i Kattem gikk turen videre til Trondheims-Ørn, og etter en sesong der ble hun Grand Bodø-spiller. Hun vendte tilbake til moderklubben i 2015, mens KIL/Hemne fremdeles spilte i 3. divisjon.

Maren var selvfølgelig en solid forsterkning for KIL/Hemne, og det ble opprykk allerede første sesongen etter hennes hjemkomst. Med Maren i førersetet hadde laget en voldsom utvikling, og opprykk nummer to (til 1.divisjon) ble gjort på første forsøk. Etter spill i 2. divisjon i 2018 og 2019 var det klart for nytt opprykk høsten 2019, og siden har hun og laget spilt fire strake sesonger på nivå to i norsk toppfotball.

Maren har scoret mange flotte mål i sin karriere. En av de flotteste, og mest minnerike, kom mot AAFK Fortuna syv minutter på overtid i 2022. Det var også kampens eneste mål.

Maren har også rukket å bli mor til tvillingene Lukas og Noah i 2016, og vært gjennom en alvorlig korsbåndskade i 2020-sesongen. Men på tross av dette har hun klart å få med seg 169 A-kamper for KIL/Hemne, og 114 toppseriekamper for Kattem, Trondheims-Ørn og Grand Bodø.

Maren har vært spilleren som har gått først i krigen, med en voldsom vinnervilje og oppofrende spillestil, en helt naturlig kaptein på et hvert fotballag. Fotball har vært mye av livet hennes, men vi vet at kombinasjonen jobb, to små gutter og fotball på toppnivå er veldig tøft å kombinere over tid. Ikke minst dette var noe av grunnen til at hun også ble kåret til årets forbilde i trøndersk fotball i 2022. Nå trapper hun ned, men etter hva vi forstår vil hun fremdeles bruke litt tid på futsal med sitt lag Solsiden. Med andre ord hun slipper ikke fotballen helt ennå.

Tusen takk for den fantastiske innsatsen du har lagt ned Maren. Du vil bli savnet av både med- og motspillere og ikke minst alle KIL/Hemne-supportere. Og… ingen blir lei seg (eller overrasket) om du dukker opp på trening igjen.

Forrige
Forrige

Årsmøte 2023

Neste
Neste

Anders Konradsen følger med Pål André til KIL/Hemne