Årets første seier kom mot Avaldsnes

Det ble en skikkelig opptur for vårt kvinnelag når de søndag beseiret Avaldsnes med hele 4-0 på Trøndelag Sparebank Arena.

Lykkelige målscorerere etter kampen mot Avaldsnes.Fv: Helene Gross-Benberg, Eivor Grindeland og Sara Eggesvik

Etter kun ett poeng på de tre første kampene i årets 1. divisjon, var det nå viktig å kunne ta tre poeng og samtidig skaffe oss selv en porsjon selvtillit foran de neste kampene. Selv om det er tidlig i sesongen så brer det seg fort en usikkerhet når man ligger langt nede på tabellen. Med seier mot Avaldsnes ville gjøre at vi tok et byks oppover tabellen, og dermed får litt arbeidsro og senket skuldrene frem mot neste kamp.

Jubilantene Hanne og Sara sammen med Sportslig leder KSA Rune Bakken.

Før kampen hedret vi våre to jubilanter, Hanne Pedersen og Sara Hoftun Bjerksæter. Hanne passerte (i forrige kamp) borte mot Fortuna Ålesund hundre offisielle kamper for klubben, mens Sara i søndagens kamp tangerte klubbrekorden til legendariske Kjersti Sødahl med 250 spilte kamper for KIL/Hemne. Vi gratulerer begge spillerne, og håper begge fyller på med mange flere kamper.

Se sammendrag fra kampen

Kampen mot Avaldsnes var jevnspilt de første minuttene, men etter hvert tok vi kommandoen og var flere ganger farlig frempå foran bortelagets mål. Den første store sjansen kom da Anna Melhus fikk «tået» en ball forbi en utrusende keeper og ballen triller mot mål. Dessverre trillet den litt for sakte, slik at en midtstopper akkurat kommer tidsnok til å hindre mål og sender ballen ut til corner. På den etterfølgende corneren skulle det likevel bli scoring. Bortelagets keeper halvklarerer, men ballen faller ned i beina på Eivor Grindeland som fra kort hold setter ballen kontant i mål. Det var spilt kun 16 minutter, og en deilig følelse å få en tidlig ledelse. Resten av omgangen styrte vi det meste, men uten å skape så mye annet enn noen skumle cornere. På den annen side var det veldig lite aktivitet foran vårt eget mål. I omgangens siste spilleminutt spiller Sara HB sin søster Amalie gjennom på høyresiden. Amalie skjærer inn over 16 meterstreken før hun blir felt av backen til Avaldsnes som er litt på etterskudd, soleklar straffe. Straffesparket setter Sara Eggesvik sikkert i mål til høyre for keeper. Umiddelbart etter straffesparket tar Avaldsnes sin keeper ballen og sparker den i frustrasjon ut i retning midtbanen, hun er uheldig og treffer dommeren i bakhodet, og får umiddelbart det røde kortet. En noe merkelig situasjon, og garantert kun et uhell fra keeperen, samtidig kan man forstå dommeren, som med ryggen til vurderer keeperens aksjon til å være med hensikt. Dette er det siste som skjer i kampens første omgang.

Jubel sammen med støtteapparat og dyktige balljenter fra vårt eget J13-lag.

Andre omgang skulle dermed spilles elleve mot ti. Dette kan ofte være en utfordring, både fordi lag med ti spillere ofte blir liggende lavt foran eget mål, og fordi intensiteten i eget spill kan falle. De første minuttene ser dette også ut til å være tilfelle, men når andre omgang får satt seg så får vi igjen god kontroll på kampen. Vi skaper etter hvert flere store muligheter, men gode inngripener fra Avaldsnes sin andrekeeper, samt at vi ikke er effektive nok på en del av de store sjansene, gjør at det tar tjue minutter av omgangen før kampen er endelig punktert. Det er kampens beste spiller Sara Eggesvik som etter mye klabb og babb etter en corner, finter ut to av bortelagets spillere før hun med sin venstre fot curler ballen på innsiden ved lengste stolpe, uttagbart for keeper. Siste halvdel av omgangen faller naturlig nok tempoet noe, men i kampens aller siste spilleminutt blir innbytter Helene Gross-Benberg spilt gjennom av en annen innbytter Iselin Garberg. I kamp med en forsvarsspiller og keeper blir Helene felt i det hun skal avslutte på åpent mål, og dommeren peker nok en gang på straffemerket. Helene tar straffesparket selv og setter den kontant nede ved stolperota. Dermed seier 4-0, påfyll med en god porsjon selvtillit, og klatring på tabellen. Dagens nedtur er at Iselin Garberg som har vært mye plaget med skader, fikk et leit overtråkk helt på tampen av kampen.

Kampfakta:

21. april kl. 1300 Trøndelag Sparebank Arena

1. divisjon kvinner: KIL/Hemne – Avaldsnes (Haugesund FK) 4-0 (2-0)

Mål:

16. min 1-0 Eivor Grindeland (Sara Eggesvik)

45. min 2-0 Sara Eggesvik (str.)

65. min 3-0 Sara Eggesvik

93. min 4-0 Helene Gross-Benberg