Surt poengtap mot Odd

Årets første hjemmekamp ble spilt lørdag hjemme mot Odd inne i Sodvinhallen.

Sofia Krossøy fyrer av skuddet som etter hvert går inn i høyre kryss, og sikrer ett poeng.

Etter et knepent tap i første kamp borte mot Hønefoss, så var det viktig å starte årets poengfangst mot nykommeren fra Skien.

Planen var å stå høyt og presse frem feil i forsvaret til Odd. Dette fungerte veldig bra allerede fra avspark, og det skulle gå to minutter før ballen lå i nettet bak bortelagets keeper. Ett flott angrep startet fra sentralt i banen endte ute hos Amalie på høyre kant, som dro seg ned til dødlinja og la ballen inn foran mål, hvor for anledningen dagens spiss Sara Eggesvik satte fram foten og enkelt gjorde 1-0.

Se høydepunkt fra kampen KIL/Hemne - Odd

Det høye presset fortsette og spesielt de første 25 minuttene hang Odd veldig i tauene. Etter hvert klarer vi ikke å holde oppe presset, og kampen jevner seg noe ut. Det er likevel vi som skaper de fleste sjansene i første omgang. Etter cirka 35 minutter er vi veldig nær å kopiere målet som 1-0, når Amalie nok en gang kommer til dødlinja og får lagt ut 45 grader, men avslutningen fra «Egges» blir denne gang mesterlig reddet av Odd sin gode keeper. På den etterfølgende corneren skaper vi en dobbeltsjanse, men den siste avslutningen fra Hanne Pedersen går like utenfor stolpen.

I andre omgang jevner kampen seg mer ut, men det er lenge en stillingskrig uten store sjanser til noen av lagene. Men etter 73 minutter får bortelaget sin første store sjanse i kampen, og et innlegg fra høyre settes i mål fra cirka 12 meter. En liten kalddusj for oss, da vi følte vi hadde god kontroll på kampen. Men verre skulle det bli fem minutter seinere. Vi får ikke avklart en langball fra Odd inn i vårt midtforsvar, og en serie med uheldige involveringer fører til at Odd enkelt kan sette ballen i åpent mål.

Etter dette tar vi tak i kampen igjen og presser Odd bakover. Men vi klarer ikke å skape de helt store sjansene mot et overbefolket Odd-forsvar. Likevel skulle vi få lønn for strevet, da Sofia i det 88. minutt får stjernetreff fra tjue meter, og ballen går i en fin bue over Odds keeper og inn i høyre kryss. Kampen ender dermed uavgjort 2-2, og begge lagene får sitt første poeng for sesongen. Likevel en skuffelse for begge lag, for vår egen del fordi vi leverer en god forestilling, men slipper Odd unødvendig inn i kampen. For Odd sin del er det selvfølgelig surt å miste to poeng helt på slutten av kampen.

Neste seriekamp er ikke før om tre uker, da vi reiser til Ålesund for å møte seriefavoritt AaFK Fortuna, noe som alltid er tette og spennende kamper. Men før den tid skal vi spillet treningskamp i Sodvinhallen mot Molde FK lørdag 6. april.

Flotte ballhentere fra J10/11

Åtte dyktige ballhentere fra Jenter 10/11 bidro også i sesongens første pausekonkurranse. Her er det om å gjøre å treffe et småmål på 16 meter avstand. Tre forsøk hver, og hvor de ti beste gjennom sesongen går til finalen i sesongens siste hjemmekamp.

Kampfakta:
23. mars kl. 1800 Sodvinhallen
1. divisjon kvinner: KIL/Hemne – Odds Ballklubb 2-2 (1-0)

Mål:
3. min 1-0 Sara Eggesvik (Amalie Hoftun Bjerksæter)
73. min 1-1
77. min 1-2
88. min 2-2 Sofia Susnic Krossøy (Hanne Sommervold Pedersen)

KIL/Hemne lag:
Frida Kopreitan Dahl – Ane Eggen (Tiril Olsen), Eivor Grindeland, Solfrid Vaagan Hofset, Marita Olsen – Amalie Hoftun Bjerksæter (Helene Gross-Benberg), Hanne Sommervold Pedersen, Mari Halgunset (Sara Hoftun Bjerksæter), Anna Melhus, Sofia Krossøy – Sara Eggesvik

Ubenyttet: Ingvild Bergan Grøtting, Eivor Stavnesli, Helene Mikkelsen

Forrige
Forrige

KickOff for sesongen 2024

Neste
Neste

Årets første tellende kamp for MSA