Kvinner A og B: Vi er klare


Seriestart nærmer seg for vårt 2.divisjonslag damer. Hardkjøret er over, og kun restitusjon og finpuss gjenstår før bortekamp mot Nardo 23.april

Vi skriver 17.april, påska står for døren og KIL/Hemnes damer er på vei hjem fra treningsleir i Tyrkia..

Flotte treningsforhold på strøkne gressbaner i fin temperatur (20-23 grader) ga muligheter til å terpe på detaljer, spillemønster og dødballer. To treningskamper ble gjennomført, og det ga seier 3-0 over Sotra (3div Hordaland) og 9-0! over Brabrand fra Danmark. Nok en vellykket treningsleir er gjennomført og med kun 6 dager til seriestart så ser det ganske så lyst ut.

 Solfrid V Hofset og Mari Borgen viser styrke i sesongoppkjøringen.

Siden vi avsluttet forrige sesong er det en god del utskiftinger i vår A-lagstropp. Ann Silje Sættem og Ida Mosve Bjørnbet har valgt å legge opp, mens Mathilde Dahl Sørhaug og Line Fossmo har byttet tilbake til sine moderklubber hhv Utleira og Meldal. Når i tillegg Karen Oline Sneve og Marielle Meyer forlot oss i løpet av fjorårssesongen så ble det noen «huller» å fylle i troppen.  Nye spillere er kommet inn og kvintetten Mari Lian og Hanne Pedersen (begge fra Orkanger), Natalia Grøntvedt (keeper og «hitterværing» fra Nardo), Ingrid Borgen og Synne Aksnes fra Verdal har «akklimatisert» seg i spillergruppa og bidrar allerede både på og utenfor banen. I tillegg er Marte Valstrand, Enya Stavnesli, Emilie Lien og Inger Slupphaug tatt opp i A-troppen og har deltatt på treningsleir for første gang. Til seriestart vil vi måtte unnvære både Helene Five og Amalie Hoftun Bjerksæter grunnet skader, mens Mari Lian og Lovise Berg forhåpentligvis er klare etter å hatt «småplager» den siste uka.

 Robert flytter de siste brikkene før alvoret starter.

Gjennom vinteren har vi fått trent bra, og ledet av vår nye hovedtrener Robert Hundstad så er vi bedre forberedt (og bedre trent) enn noen gang tidligere. Vi har en særdeles dedikert spillergruppe som ønsker å kjempe i toppen denne sesongen også, og aller helst rykke opp. Nå vet vi imidlertid at «nåløyet» for å rykke opp er så trangt som det er mulig å få det – Våre «fotballmyndigheter» har nemlig bestemt at de seks avdelingsvinnerne i 2.divisjon skal spille kvalik for å kjempe om muligheten til å møte nummer åtte i 1.divisjon til avgjørende kvalikkamp. Maks 1 av ca. 60 lag der altså.
Les tabelltipset fra trenerne her.

 Mari Lian og Synne Aksnes

Tidligere i vinter er det gjennomført seks treningskamper (de fleste hjemme i Sodvinhallen) med følgende resultat: seier 3-0 over Tynset, tap 3-4 for eget G16-lag, 2-2 mot Molde, 1-6 mot Tr.Ørn A, 1-0 over Fortuna og 1-2 mot Herd. Vi registrerer god utvikling og fremgang hele veien og mener selv vi er i rute før serieåpning borte mot Nardo tirsdag 23.april.

Første hjemmekamp er påfølgende lørdag mot Træff på Hemne Sparebank Arena og vi får besøk av Byåsen til NM-kamp 1.mai. Minner også om at vårt lag i 3.div spiller hjemme mot Kattem 2.påskedag.


Natalia Grøntvedt 

Enya Stavnesli og Hanne Pedersen

Inger Slupphaug


Ingrid Borgen

Marte Valstrand


Emilie Lien