Seier borte mot Sverresborg lørdag


Lørdag spilte A-laget mot Sverresborg på Havsteinbanen i tredje serierunde. I en vanskelig bortekamp der hjemmelaget hadde ballen mest, klarte vi likevel å hente tre poeng. Det tar vi på kontoen for god lagmoral.


Bilder: Jubel etter seier, og vår unge juniorkeeper Marius Moe var en av våre beste.

I de to første kampene, mot Trygg/Lade og Orkla2, måtte vi bruke tid for å komme i gang. Det samme skjedde mot Sverresborg. Hjemmelaget hadde ballen mest, men spilte seg til få sjanser.

44 min: Lite skjedde før 44 min, da Sverresborg får en dobbelsjanse. Men vår gode keeper Marius Moe reddet mesterlig, noe han også gjorde et par ganger i andre omgang.

45 min 0-1: Like etterpå får vi i stedet scoring. Petter Sødahl (jr) kommer seg forbi sin mann på skrå inn fra høyre, men i skuddøyeblikket sklir han sånn at skuddet blir litt svakt. Sverresborg sin keeper får ei hånd på ballen, men ikke nok. Magnus Hofset har møtt opp framfor mål og setter ballen i nettet. Dermed går vi til pause med ledelse.

I pausen bytter vi inn Espen Bjerknes for Morten Aunhaug, med ønske om å få flere innlegg med Espen sin venstrefot.

2.omg hadde fortsatt Sverresborg mye ball, og ble nå mer tydelige ved å flytte opp flere spillere for å få sin redusering. Dette ga oss muligheter for kontringer.  

63 min: Vi kontrer, og Håkon kommer seg inn i 16-metereltet. Finter bort to spillere og får skutt, men Sverresborg avverger så vidt og gir corner.

68 min: Morten Aunhaug kommer inn igjen, nå på midtbanen. Bytter med Erlend Fagerhaug som fikk ei lita lårhøne.

71 min 0-2: Vi kommer på ny kontring. Håkon kommer seg igjen inn i feltet med ballen, og her er han god. Holder på ballen og finter til motstanderen blir provosert nok til å sette inn ei takling. Håkon felles på samme måte som han to ganger ble felt mot Orkla2. Håkon setter selv straffen i mål.

79 min: Fredrik Dalum Sødahl kommer inn for Magnus Hofset.

82 min: Vi får frispark fra 25 min som Håkon setter i tverrliggeren.

84 min: Bytter inn Knut Bugten for Petter Sødahl (jr)

91 min 1-2: Sverresborg får sin (fortjent nok) redusering etter et stort press mot oss de siste minuttene.


Laget i 4-3-3 formasjon:   

Keeper: Marius Moe

Forsvar: Em Lian, Jonas Meyer, Håvard Bakken, Morten Aunhaug

Midtbane: Erlend Sødal Fagerhaug, Daniel Kaald Estrin, Petter Sødahl (sr)

Angrep: Håkon Aarvaag, Magnus Hofset , Petter Sødahl (jr)

Ubenyttede spillere: Tor Bukten, Sander Langø, Eirik Rønning

Gult kort: Erlend Sødal Fagerhaug

Oppsummert: Det er artig å vinne fotballkamper. Sverresborg var ikke noe svakt lag. Tror flere kommer til å slite mot dem. Vi var gode defensive og slapp Sverresborg lite til. Vi er effektive på kontringer. Det vi ønsker å bli bedre på framover, er å utvikle eget spill der vi skaper målsjanser med ballen i laget. Nå har vi to seiere på tre kamper, og det er vi godt fornøyde med. Neste kamp er hjemme mot Heimdal førstkommende lørdag 4.mai kl 16.00.

PS 1: Anders Singsdal Volden må stå over to kamper etter rødkortet mot Orkla2.