Seier 3-1 og mål fra 60 meter


Lørdag spilte A-laget bortekamp mot Hitra. Det har vi også gjort tidligere i år, i cupkamp der vi tapte 1-0 i kampen som aldri skulle vært spilt. Et revansjelysten KIL/Hemne-lag tok imidlertid denne gangen med seg seieren hjem.

Bilder: Jonas Meyer som skorer fra 60 meter, og Isaias med sin debutering.

Vi mener selv vi kan bli bedre med ball på egen banehalvdel. Litt for ofte mister vi ballen, enten ved feilpasninger eller vi mister den i duellspillet. Blant annet det var tema før kampen, noe en ikke skulle tro…

I løpet av 20 sekunder av kampen har vi mistet ballen allerede to ganger. Vi måtte nesten le av oss selv, men dette skulle vise seg var kampens bunnpunkt for vår del. Etter dette ble vi bare bedre og bedre. Første kvarteret hadde Hitra initiativet, og scoret 1-0 etter 11 minutter, men vi spilte oss mer og mer inn i kampen.  

Vår første store sjanse fikk Anders Singsdal Volden etter 34 min. Han tok i mot ballen på brystet på løp gjennom Hitraforsvaret, og kom nesten til skudd, men i klem mellom en Hitraspiller og deres keeper, ble skuddet stoppet.

Vi hadde flere gode tilløp i denne perioden, noe som til slutt resulterte i en fortjent utligning 1-1 i 42. minutt. Vi er på vei gjennom på vår høyre side ved Petter Sødahl (jr), han går innover i banen der Anders overtar ballen. Anders fortsetter å vende spillet, og kommer etter hvert 1 mot 1 på vår venstre side. Dette ender med at Anders er alene med keeper skrått fra venstre. Han skyter lavt mot bakerste stolpe. Ballen treffer på innsiden av stolpen, får en sprett der ballen beveger seg i brysthøyde på målstreken. Der er Magnus Hofset i duell med en Hitraspiller. Hitra får klarert, men på sidelinja står dommerassistenten og vinker for at ballen har vært i mål. Dermed 1-1 til pause.

2.omgangen var vår. Vi tar med oss selvtilliten fra 1.omgangen, og bare «gunner på». Allerede etter 49 min får vi ledelse 1-2. Erlend Fagerhaug spiller Anders gjennom på venstresiden. Med høyrefot scorer Andres sitt andre mål i lengste hjørne.

72 min: Vi øker ledelsen til 1-3. Daniel Kaald Estrin vinner en tøff duell på egen banehalvdel. I duellen blir ballen fri. Jonas Meyer plukker opp en fri ball, ser samtidig en Hitrakeeper som står langt ute. Jonas dundrer til fra 60 meter, ballen fyker i fin bue over keeper og lander ikke før den er i mål! Målet kunne blitt en stor youtube-hit, men det ble nok ikke filmet.

Vi kontrollerer stort sett  kampen herfra og inn. Hitra får ikke lov til å komme til målsjanser. Vi er nok nærmere et neste mål enn dem. Etter 87 min er det utrolig at vi ikke skorer en siste gang. Vi har det en kan kalle trippelsjanse, der Magnus, Isaias og Fredrik Sødahl gjerne kunne scoret i en gedigen sjanse. Men seier 3-1 ble likevel nok til en fin revansje og artig hjemtur.


Laget:  

Keeper: Marius Moe

Forsvar: Em Lian, Jonas Meyer, Håvard Bakken, Espen Bjerknes

Midtbane: Erlend Sødal Fagerhaug, Danile Kaald Estrin, Morten Aunhaug

Angrep: Anders Singsdal Volden, Magnus Hofset, Petter Sødahl (jr)

Innbyttere: Tor Bukten inn for Espen (63 min), Fredrik Sødahl inn for Anders (69 min), Isaias inn for Petter (82 min)

Gult kort: Erlend og Daniel

Oppsummert:

PS 1: Vi hadde flere spillere som ikke var tilgjengelige denne gangen pga jobb, skade og sykdom: Håkon Aarvåg, Jens Tetlie, Petter Sødhl (sr), Laurits Andersen, Mortn Lernes, Sindre Fagerhaug, Eirik Rønning, Sander Langø, Peder Spjøtvold, Knut Bugten.

PS 2: Isaias Habtom debuterte på A-laget