KIL/Hemne: Herd-komplekset fortsetter for KIL/Hemne-damene


Tross overtak både i banespill og målsjanser ble det et nytt hjemmetap for Herd.

Foto: John.M.Myrhaug/Avisa Sør-Trøndelag

Etter gode opplevelser i cupkampen mot Byåsen var vi optimister før kampen mot Herd på hjemmebane. Årets første seriekamp mot ett av de antatte topplagene. Og tross mange møter og jevne kamper de siste to-tre sesongene står vi fremdeles uten seier over Herd.

Åpningen viste at bortelaget ikke hadde til hensikt å legge seg bakpå, og de presset oss høyt innledningsvis. Etter å ha unnagjort de fem første minuttene derimot, tok vi stadig mer kommando i kampen. Ca.10 minutter er spilt når vi klarer å rulle fint opp på høyresiden og SaraHB får lagt 45 ut til Hanne som kommer stormende bakfra, men Herd klarer å blokkere skuddet. Og vi er veldig nær å ta ledelsen når SaraHB stusser ett frispark fra Maren, men Herds gode keeper får slått ballen unna. Akkurat når vi følte vi begynte å få kontroll på kampen så kommer en lang avklaring fra Herd inn bak vårt forsvar, og selv om vi tilsynelatende har god kontroll blir tilbakespillet fra Ingrid litt for kort til at Natalia kan rekke ballen, som snappes av Herd sin spiss som scorer sikkert. Og vondt skulle bli verre, for bare ti minutter seinere så går en corner fra Herd direkte i mål. Vi hadde plutselig en stor jobb å gjøre. Inn mot pause så trykker vi på, men uten å skape de helt store sjansene. Vi kan ikke si noe på at et effektivt Herd-lag tar med seg en ledelse til pause.

Les også Avisa-ST: Her tenner hun et håp for hjemmelaget.

I andre omgang kommer vi ut som et nytt lag, fast bestemt på at dette skal vi snu. Og det åpner bra når SaraHB header et innlegg fra Maren kontant i mål etter 54 minutter. Kun to minutter seinere ser vi nesten utligningen komme når Ingrid er høyest på en corner, men ballen stryker tverrliggeren på feil side. Vi fortsetter å presse Herd bakover, og de er bare sporadisk inne på vår halvdel. Et skudd fra Maren går like over, og en ny heading fra Ingrid går rett utenfor. Nærmest utligning er vi når Alvilde krangler med seg ballen gjennom forsvaret til Herd, men keeper Ervik kommer tidlig ut og får opp en hånd som stopper avslutningen før den går mål. Tross et massivt press klarer vi ikke å skape de helt store sjansene i sluttminuttene, og vi må innse at vi nok en gang taper en hjemmekamp for Herd. De var de eneste som slo oss på eget gress i fjor, vi satser på at de blir de eneste i år også.

Les kilhemne.no: Seier 3-1 og mål fra 60 meter

Etter en god start på sesongen var det tungt å tape denne kampen mot Herd. Vi mangler en del sentrale spillere, men vi skal ikke skylde på dette da vi har en stor og sterk tropp, og til denne kampen manglet også Herd viktige spillere. Nå får vi muligheten til å revansjere oss igjen allerede førstkommende onsdag når vi reiser til Ålesund for å møte Fortuna i 2.runde i NM. Da kan vi spille med senkede skuldre og kanskje for første gang i vår historie kvalifisere oss for 3.runde i NM. 

Kampfakta:

11.mai kl.1400 Hemne Sparebank Arena, 2.divisjon kvinner
 KIL/Hemne – Herd 1-2 (0-2)

Tilskuere: ca. 130

Sjanser: 8-4
Cornere: 6-4
Kort: ingen

Mål:
0-1 24.min Herd
0-2 32.min Herd
1-2 54.min SaraHB (Maren)

Vårt lag: Natalia Grøntvedt – Lovise Berg - Ingrid Borgen – Solfrid V Hofset - Mari Lian – Maren Snekvik – Sara Eide - Sandra Johansen–- Hanne Pedersen - Synne Aksnes - Sara Hoftun Bjerksæter.

Innbyttere: Alvilde Ulfsnes, Trine Strønstad og Marte Valstrand