Herrelaget med utrolige 6-6


Søndag var Røros på besøk i Ånesøyan. En målorgie, en målbonanza, en målfest ble det. 6-6 er et resultat som passer bedre i ishockey, men med to offensive lag som byr opp til fest, kan tydeligvis 6-6 komme også i fotball.

Bilder: Espen Bjerknes og Anders Singsdal Volden var begge gode mot Røros.

Kampen:

Det er ingen tvil om at 6 scorede mål bør holde til 3 poeng, men ingen av lagene klarte i løpet av kampen å riste det andre laget av seg. Lagene fulgte hverandre tett, der hverken KIL/Hemne eller Røros ledet med mere enn 1 mål. Det er underholdende for et nøytralt øye, men mye vondt og nervøst for en supporter.

Hva er bra? Å score mange mål er bra. Det tyder på angrepsvilje og talent. Og det skal være sikkert, i dette laget er det mye talent, både individuelt og lagmessig. Det skal vi ta med oss. Et målhungrig lag er en ferdighet vi skal bygge og utvikle videre.

Hva er ikke så bra? Det er ingen som er uenige i at å slippe inn 6 mål er mye. Men heldigvis er det enklere å trene på det enn om vi ikke har klart og spilt oss til sjanser og scoret mål. Ord vi kjenner på etter kampen er manglende kynisme og offervilje. Kynisme i det å spille spillet når en leder med 1 mål, det å kunne lede en kamp og spille på resultat. Offervilje i det å kaste seg framfor skuddet med hensikt å lukke alle åpninger mot mål, som en ishockeyspiller.  

Kortfattet kampforløp:

3 min 1-0 Magnus Hofset (ass Anders Singsdal Volden)

14 min stor sjanse der Magnus header innlegget til Anders

20 min ny sjanse. Denne gangen Håkon som har sjansen etter forarbeid av Anders.

21 min 1-1 Røros

26 min 2-1 Anders (ass Magnus)

28 min godt skudd av Erlend

30 min sjanse der Knut raider venstresiden og legger inn til Magnus.

32 min 2-2 Røros

34 min 2-3 Røros

Pause

55 min Knut med et godt skudd

57 min Anders gjennom på høyresiden og skyter i stolpen, Magnus er på retur men ballen kommer fort og Magnus skyter over på åpent mål.

59 og 60 min Røros med to stor sjanser

63 min 3-3 Magnus frispiller Håkon Aarvaag som utligner.

65 min 4-3 ved Knut Bugten (ass Anders)

73 min 4-4 Røros

76 min 5-4 etter frispark. Anders tar en hurtig en, og sender ballen til Thomas Eriksen Aarsund som er ledig på bakerste.

80 min 5-5 Røros

88 min 6-5 med en Håkon spesial

91 min 6-6 Røros

Laget:  

Keeper: Marius Moe

Forsvar: Em Lian, Jonas Meyer, Håvard Bakken, Espen Bjerknes

Midtbane: Erlend Sødal Fagerhaug, Daniel Kaald Estrin, Petter Sødahl (sr)

Angrep: Anders Singsdal Volden, Magnus Hofset, Håkon Aarvaag

  • Bytter: Knut Bugten inn for Petter sr (8 min), Tor Bugten inn for Håvard (45 min), Thomas Eriksen Aarsund inn for Magnus (67 min), Fredrik Sødahl inn for Knut (87 min)
  • Gult kort: Daniel
  • Ubenyttede spillere: Eirik Rønning, Petter Sødahl (jr).

Oppsummert:

PS 1: Petter (sr) og Håvard måtte bytte på grunn av skader.

PS 2: Nye muligheter til 3 poeng blir torsdag mot Meldal. Det er ikke lenger unna enn at det går an å kjøre seg en tur til Storås kl 20.00.