KIL/Hemne: KSA forbereder seg på kvalikkamper for 1.divisjon 2019


Dramaet mot Molde, og for så vidt resten av serieinnspurten er lagt bak oss, og vi ser fremover mot kvalifiseringsspill til 1.divisjon.

Foto: John M. Myrhaug/Avisa ST

Fotball er opplevelser, og de største opplevelsene skapes av spenning, frykt, håp, forventninger og uforutsigbarhet. Alle de tre siste serierundene, og i særdeles den siste kampen mot Molde skulle bli en berg- og dalbane i opplevelser. Nå venter sannsynligvis enda flere opplevelser, spenning og neglebiting når vi skal spille kvalikkamper.

Det er nå klart at vi skal møte Sandefjord og Mjølner til kvalifiseringsspill til 1.divisjon kvinner. Sandefjord og Mjølner møtes i Sandefjord i morgen (lørdag 19.oktober), og vi skal møte vinneren neste helg. Om kampen ender uavgjort så spiller vi også mot Sandefjord hjemme først, skulle Mjølner slå Sandefjord så skal vi reise til Narvik for å spille mot Mjølner. Er det ikke avgjort etter to kamper, så skal vi da spille en siste og avgjørende kamp første helga i november.

Puljevinneren går videre og møter vinneren av den andre puljen på nøytral bane. I denne puljen spiller Viking, Frigg og Tromsø IL. Kampen mellom puljevinnerne spilles 12/13 november, og vinneren her igjen får spille avgjørende kvalikkamp mot nummer 8 i 1.divisjon. Akkurat i øyeblikket er det Åsane og Byåsen som ligger nærmest til å bli nummer 8 (det gjenstår 3 serieomganger i 1.divisjon)

Det er med andre ord store og tradisjonsrike klubber vi skal konkurrere om opprykk med. Og flere av lagene har også trenere med lang fartstid i norsk toppfotball. For Viking er duoen Egil Østenstad (Viking, Southampton, Blackburn ++) og Helge Aune (Rosenborg og Bodø/Glimt) trenere, for Sandefjord er ekteparet Melissa Wiik (63 kamper for Norge og toppscorer i Toppserien) og Peter Kovàcs (landslagsspiller for Ungarn og med kamper for blant annet Tromsø, Viking og Odd i Eliteserien) ansvarlige for det sportslige.  

Det er vanskelig å peke på favoritter i kvaliken, men i og med at puljeoppsettet (mht avdelinger) er likt med de foregående årene, så er det jo lett å bli skremt av at «vår» avdelingsvinner i 2017 og 2018 har blitt grundig satt på plass av laget fra avdeling 2, som i år er Sandefjord. Vi vil nok derfor være i en utfordrerrolle, og det skal passe oss veldig godt.

I oppkjøringen frem mot kvalik spilte vi forrige helt mot Tiller (vinner 3.div) og tapte 2-1 med et ganske redusert lag. I morgen spiller vi mot Tr.Ørn2 på Koteng Arena, som vil være god matching ift det vi møter i kvalikkampene.