Vi er i flytsonen – Overbevisende borte mot Amazon


Årets første borteseier, og 8-0 på de to siste kampene gir selvtillit.

Etter uavgjort borte mot Fløya og påfølgende 5-0 hjemme mot Fart har vi begynt å få en liten luke til nedre del av tabellen. Med seier borte mot Amazon ville vi henge med det midtre skikte med god avstand til nedrykk. Men vi forventet en veldig tøff bortekamp mot Amazon Grimstad, som overbesviste med knepent tap mot Stabæk og sterk borteseier mot Åsane i de foregående kampene. Før kampen var vi også tabellnaboer, med ett poeng i favør oss. I tillegg til en god motstander hadde vi flere utfordringer som vi ikke brukte så mye fokus på, mangelen av vår kaptein Maren som er skadet og første møte med naturgress for sesongen skulle slett ikke være tema. For øvrig en fantastisk flott gressmatte (må være en av de fineste i landet), og en veldig stor bane som gir mye rom (og mye løping).

I de siste kampene har vi klart å ta initiativet fra start. Mot Amazon var ikke det noe unntak. Allerede etter fem minutter får vi vår første store målsjanse når MariS snapper et løst tilbakespill. Hun runder keeper men dessverre går avslutningen like utenfor stolpen fra skrå vinkel. Bare tre-fire minutter seinere får vi en ny megasjanse når Andrea spiller ballen gjennom til Dorte på løp inn bak forsvaret til Amazon. Alene med keeper velger Dorte å gå for kraft, men ballen smeller dessverre i tverrligger og går over mål. Etter den friske åpningen jevner det seg mer ut, og Amazon får lov å ha mer ball utover omgangen. Likevel så var det vi som skapte de farligste sjansene og i det 30.minutt så får Dorte en ny mulighet til å score. Nok en gang er Andrea servitør og finner Dorte litt ut til høyre på høyde med sekstenmeteren til Amazon. Dorte tar med seg ballen inn i banen, passerer en forsvarer før hun kaldt setter ballen inne ved stolpen til ledelse for oss. Derfra og ut omgangen blir vi veldig baktunge, men uten at det skapes mye foran vårt mål. Men ved ett par anledninger må Jenny i aksjon og redde oss. Vi er godt fornøyde med ledelse til pause, men de siste minuttene av første omgang vitnet likevel om at vi måtte komme oss høyere i banen etter pause.

Men eventuelle nerver skulle roes ganske fort ned, for allerede etter fem minutter av annen omgang var duoen Andrea og Dorte frempå igjen. Nok en gang er det Andrea som serverer, og Dorte som løper gjennom hjemmelagets forsvar. Og denne gang har Dorte lært hva hun skal gjøre alene med keeper, og hun setter ballen sikkert i mål til 2-0. Nå måtte Amazon fremover, og vi gir dem igjen lov til å ha mye ball utover andre omgang. Men selv om vi blir sliten av å forsvare oss får vi mange gode brudd som gir oss mulighet til å kontre.  Hjemmelaget har noen cornere som er halvfarlig, og ved en anledning må Jenny ut i full strekk. Men det blir ikke noe kontinuerlig press mot vårt mål, og hjemmelaget ser etter hvert ut til å gå tom for ideer. Det siste kvarteret går litt av lufta ut av Amazon. I stedet for redusering så er det vi som kontrer og øker til 3-0 på et meget flott angrep. Vi bryter dypt inne på vår egen halvdel og spiller ballen ut til Sandra på høyrekanten, som slår ballen videre gjennom tiil Andrea som løper fra hjemmelagets midtstopper og fra skrått hold setter hun ballen iskaldt i lengste hjørne. Kampen var punktert og for andre kamp på rad slapp vi å bite negler.

En flott opplevelse for våre spillere, og vi tar vår første borteseier for sesongen. En lagmoral av dimensjoner, hvor siste ordene fra Robert før start var at vi løper til vi bytte. Dette ble  gjennomført 100% og samtlige spillere leverer en innsats det virkelig står respekt av. Vi vil alltid savne vår lagkaptein Maren, men heldigvis fikk vi vist at vi har gode erstattere. I dag fikk Amalie erstatte henne som lagkaptein og Tiril fikk oppgaven med å løse Maren-rollen på midtbanen, hvor hun aldri hadde spilt tidligere. Begge løser oppgavene perfekt og Tiril fikk sitt store gjennombrudd i K/H-drakten og ble faktisk bare bedre og bedre utover matchen med sitt krigerinstinkt og sin evne til å sette i gang hurtige angrep. Dorte som også er i en uvant rolle som høyre kantspiller leverer også varene, nå har hun scoret tre mål på de to siste kampene våre. Med seier i de to siste kampene har vi også fått god avstand til lagene nederst på tabellen, som betyr at vi nå kan senke skuldrene noe og slippe oss enda mer løs i kampene som kommer. Men fortsettelsen blir tøff, når vi nå først skal møte Åsane i dobbeltoppgjør. I Bergen førstkommende lørdag (mrk tidspunkt kl.1800) og deretter hjemme på Hemne Sparebank Arena påfølgende søndag. Åsane som er det store formlaget og som sist helg slo serieleder Stabæk på bortebane.

Kampfakta:
Levermyr Stadion, 30.august 2020
1.divisjon Kvinner, Amazon Grimstad - KIL/Hemne 0-3 (0-1)

Tilskuere: 100

Målsjanser: 3-7
Corner: 5-3

Mål:
 0-1 32.min Dorte (Andrea)
 0-2 29.min Dorte (Andrea)
 0-3 33.min Andrea (Sandra)
 
 Gult Kort: Jenny (to til Amazon)
 
Vårt lag: Jenny Østerås – Amalie Hoftun Bjerksæter, Ingrid Borgen, Dina Hegerberg, Ane Kristine Eggen – Sara Eggesvik, Tiril Olsen, Andrea Broholm (Mari Borgen fra 86), Sara Hoftun Bjerksæter (Mari Lian fra 86), Dorte Pelabon (Sandra Johansen fra 76) – Mari Smevoll
Innbyttere (ubenyttede): Trude Braut 

Kampfakta (Fart):
Hemne Sparebank Arena, 23.august 2020
1.divisjon Kvinner, KIL/Hemne – Fart 5-0 (4-0)

Tilskuere: 160

Målsjanser: 15-2
Corner: 6-4

Mål:
1-0 3.min Dina (Maren)
2-0 29.min SaraE (Andrea)
3-0 33.min SaraHB (Andrea)
4-0 43.min Dorte (SaraE)
5-0 49.min SaraHB (Amalie)

Gult Kort: ett til Fart
 
Vårt lag: Jenny Østerås – Amalie Hoftun Bjerksæter (Tiril Olsen fra 70), Ingrid Borgen, Dina Hegerberg (Mari Borgen fra 58), Ane Kristine Eggen (Julie Roald Eide fra 80) – Sara Eggesvik, Maren Snekvik, Andrea Broholm, Sara Hoftun Bjerksæter, Dorte Pelabon (Mari Lian fra 70) – Mari Smevoll
Innbyttere (ubenyttede): Trude Braut