KIL/Hemne: Roger Lernes - avgått leder i KIL/Hemne Fotball


Her er litt velfortjent heder og skryt til Roger Lernes, nylig avgått leder i KIL/Hemne Fotball på årsmøtet 23. mars 2021. Vi tenker kanskje ikke ofte nok på betydningen av slike personer, som tar på seg lederverv i frivilligheten, blir ved sin post i en årrekke, og med det skaper gode tilbud og aktivitetsmuligheter for oss alle.

Roger Lernes gikk av som leder i KIL/Hemne Fotball på årsmøtet 23. mars 2021.
Han har vært en markant leder i klubben i en årrekke, og har bidratt sterkt til at KIL/Hemne Fotball i dag framstår som en meget veldrevet klubb og nyter stor respekt i det Trønderske fotballmiljøet. KIL/Hemne har i dag sunn og god økonomi, er godt organisert, og er strukturert og godt drevet. Det betyr at klubben er godt rustet for framtida, både i barne- og ungdomsaktiviteten, og i bredde- og toppfotballen.

I yngre år var Roger Lernes, (som de fleste andre fra Storoddan-området), en habil høyreback. Han spilte på KIL i aldersbestemt fotball opp til og med junior. Videre hadde han kamper på senior B-laget. En av hans bedre bravader på fotballbanen var som spiller på KIL’s småguttelag i 1978, da laget nådde kretsfinalen i gamle Sør-Trøndelag.
Han var også fotballtrener i ung 17-18 årsalder, og trente da KIL’s småguttelag fram til et gjevt kretsmesterskap i gamle Sør-Trøndelag.
Han markerte seg også som en lovende langrennsløper i yngre dager, og har deltatt både i Hovedlandsrennet og i NM for yngre junior.

Det er som tillitsvalgt i KIL/Hemne han både har hatt lang fartstid og markert seg mest.
Roger var styremedlem og nestleder i 1993. Videre kom han inn i styret igjen i 2002, da som nestleder i 6 år før han i 2008 tok over som leder, og hadde ledervervet i 2 år. I 2013 var han tilbake som leder, og fungerte altså fram til valget nå i mars 2021. 10 år som leder og 7 år som nestleder er altså den foreløpige fasiten for Roger i KIL/Hemne.

Roger har vært en engasjert og hardtarbeidende leder, som har blitt lagt merke til i Kretsen og blant kretsens klubber. Han fikk tildelt Honorært lederstipend for sin innsats som klubbleder, av NFF Trøndelag i 2018.

Han har vært engasjert og interessert i de fleste områder, og han har vært dyktig på å få med seg gode medspillere i oppgaver og prosjekter.
Her må spesielt nevnes på anleggssiden. De siste vel 15 årene, med Roger i ledende styrefunksjoner, har det blitt investert nærmere 100 millioner kroner i baner og anlegg i Ånesøyan. Ånesøyan framstår i dag som et tilnærmet fullkomment aktivitetsområde for barn, ungdom og voksne i alle aldre. Området brukes mye av barnehager og skoler, barn og familier i uorganisert aktivitet og ikke minst den organiserte idrettsaktiviteten, og da naturlig nok spesielt i fotballen.
Kunstgrasbanen ble etablert i 2004, og nytt kunstgrasdekke på denne ble lagt i 2015. Det nye garderobebygget og klubbhuset stod ferdig i 2018, og bygget med en verdi på 10 millioner kroner er i dag gjeldfritt. Roger var også en pådriver for å få realisert tanken om en storhall for fotball (og friidrett) i Ånesøyan, og deltok som en av de mest aktive i den 11 personer store prosjektgruppa for planlegging, prosjektering, finansiering og bygging av Sodvinhallen, med en kostnad på vel 75 millioner kroner (inkl. mva.). Denne gruppen gjorde alt sitt arbeide på frivillig basis og uten en krone i godtgjørelse, en uvurderlig innsats og verdi som vanskelig kan kronefestes, men at verdien er av 7-sifret beløpsstørrelse kan nok ikke bestrides. Prosjektgruppen i realiseringen av Sodvinhallen fikk meget fortjent Ildsjel-prisen i regi av Idrettskretsen, for Hemne i 2019.

I tillegg skal Roger ha en stor del av æren for at KIL/Hemne i dag er en veldrevet, strukturert og godt organisert fotballklubb, med meget sunn og god økonomi. Under Rogers ledelse har faktisk KIL/Hemne gått med overskudd hvert år siden 2013. Ikke et mål i seg selv det kanskje, men utvilsomt en trygghet og et sunnhetstegn for alle i og rundt klubben. 

Et stort og omfattende arbeid i ledelsen av og klubbutviklingen i KIL/Hemne, har de siste 5-6 årene vært sertifiseringen og prosjektet «kvalitetsklubb» i regi av NFF og NFF Trøndelag. KIL/Hemne Fotball tok utfordringen og ble sertifisert som Kvalitetsklubb i 2016, og i 2019 ble KIL/Hemne hedret og tildelt «Årets kvalitetsklubb» i hele Trøndelag av NFF Trøndelag. En flott anerkjennelse for alle i og rundt KIL/Hemne, og ikke minst klubbens ledelse med Roger i spissen.

KIL/Hemne vil nok nyte godt av Rogers interesse og engasjement for fotballen og klubben, også videre framover, og kanskje er han en dag tilbake i klubbens styre og ledelse ……

Kos deg nå Roger, og slapp av, det har du fortjent!

En stor takk også til din bedre halvdel Anne, for tålmodighet og forståelse for din bruk av enormt mye tid og tankevirksomhet til det beste for KIL/Hemne.

Tusen takk Roger!

Fra KIL/Hemne-familien.