Endelig seriestart


2.pinsedag kl.1300 starter kampen om poengene for vårt kvinnelag i 1.divisjon.

Foto: Ole Martin Vold/NTB

I morgen, 2.pinsedag starter alvoret for våre jenter i 1.divisjon kvinner. Våre kjenninger Fløya fra Tromsø, som nettopp var og slo oss i to treningskamper er motstander i serieåpningen. De to kampene lærte vi mye av, og de bidro hvert fall til at vi ikke er favoritter når kampen blåses i gang mandag kl.1300. Fløya, som slet i bunnen av tabellen i fjor, har nå fått et løft i form av at de har slått seg sammen med Tromsø. Til  neste år bytter de navn, og det er tilført mye ressurser til satsingen på damelaget deres allerede.

Det har vært en lang vinter, men vi har fått trent godt hele tiden, og er privilegerte som nå får starte å spille kamper om poeng allerede. Den største bekymringen vi har er at vi har litt for mange spillere som er skadet, samt ett par med sykdom tett inn mot serieåpning. Vi velger uansett å fokusere på de som kan spille, og vi stiller et godt fotballag uansett. Vi har stor tro på at vi kan klare å ta med oss poeng hjem til Trøndelag.

For de som ikke er oppdaterte på spillerfronten, så har vi tre nye ansikter i forhold til slutten av 2020-sesongen. Anna Sagmo Melhus er kommet til oss fra Byåsen, mens både Siri Berg-Johansen og Mari Kristine Vik kommer fra RBK sin A-tropp. Mari Kristine med landskamper både for J15, 16 og 17 ble klar denne uka, og er et stort talent med en utsøkt venstrefot som kan spille både back og kant. Anna er et hurtigtog fra Grong, men som har masse 1.divisjonserfaring fra Byåsen. Siri er også en meget hurtig spiller, som kan spille på alle plasser offensivt i banen, dessverre er Siri blitt syk og er derfor ikke aktuell til serieåpningen.

Nytt av året er at alle kamper i 1.divisjon sendes på direktesport.no (krever abonnement på en Amedia-avis), Vi synes dette er meget hyggelig og et stort skritt i riktig retning for kvinnefotballen. Men aller mest gleder vi oss selvfølgelig til å spille kamper i Ånesøyan igjen, og etter hvert forhåpentligvis uten restriksjoner og fokus på smittevern. Førstkommende lørdag er første hjemmekamp når Fart kommer på besøk. Informasjon om billetter etc. kommer ut rett over helga.

Vår tropp mot Fløya i morgen: Jenny Østerås, Trude Braut, Sigrid Bloch-Hansen, Tiril Olsen, Mari Borgen, Ane Kristine Eggen, Ingrid Borgen, Anne Marte Halset, Mari Kristine Vik, Sara Hoftun Bjerksæter, Mari Smevoll, Hanne Pedersen, Anna Sagmo Melhus, Sara Eggesvik og Andrea Broholm.

Det blir spennende og vi gleder oss.

God sesong og velkommen til mange spennende kamper på Hemne Sparebank Arena