KIL/Hemne: Rekordtidlig seriestart


Lørdag kl.1430 blåses det i fløyta for første seriekamp for vårt damer A-lag i 1.divisjon. Da reiser vi til Oslo for å møte kanskje den største seriefavoritten, Øvrevoll Hosle. Kampen overføres på Direktesport.no

Foto: Ole Martin Wold/NTB

Vi mener selv vi er godt forberedt, og bortsett fra en periode med mye Covid19 så har vi vært mange spillere på trening, og vi har fått gjennomført gode økter hele vinteren. Noen skader er det, og det hører dessverre med, men vi trenger ikke flere på den lista. Uaktuelle til kampen er 5 av spillerne i troppen, både Anna Melhus og Vilde Austad er langtidsskadd, mens Amalie Hoftun Bjerksæter, Hanne Pedersen og Sandra Johansen forhåpentligvis er tilbake om kort tid.

Treningskampene har gitt oss mange svar, og det har hele tiden vært progresjon. Resultatene har også vært litt som forventet, med klart tap mot RBK, uavgjort mot seriekollega Fortuna og ganske klare seire mot 2.divisjonslagene Molde, RBK2, Nardo og Tiller.

ØHIL (Øvrevoll Hosle) som vi møter i første seriekamp vil naturlig være blant årets favoritter til å kjempe helt i toppen. De endte på 3.plass i fjor og har forsterket seg med mange erfarne spillere gjennom vinteren. Kampene mellom disse to lagene ender ofte med mange mål av begge lag, og i fjor opplevde vi to av de bitreste tapene mot akkurat ØHIL (2-3 og 3-4). Vi satser på å snu dette denne gang.

Noen spillere har forlatt oss siden i fjor, men vi har også fått inn noen veldig spennende forsterkninger. Maiken Bakke har tatt samme valg som Solfrid gjorde i fjor høst, og har meldt overgang fra RBK. Maiken er en hurtig kantspiller, hun har vært gjennom et lengre skadeavbrekk med avrevet korsbånd, men nå er hun skadefri og vil med sin erfaring bli en god tilvekst fra oss. Fra Byåsen kommer både Ingvild Bergan Grøtting (keeper), og Sofia Krossøy (midtbane), begge har også en fortid i Nanset (Larvik) og har 1.divisjonserfaring fra begge klubbene. En duo har også meldt overgang fra Utleira, nemlig Mari Halgunset (midtbane) og Eivor Grindeland (forsvar). To spennende spillere som vi forventer skal få en fin utvikling i 2022.

Årets sesong blir også den første med sluttspill i de to øverste nivåene på kvinnesiden. Det skulle innføres først i 2020-sesongen, men begge foregående år er det blitt kansellert grunnet pandemi og utsatt seriestart. Her følger en forklaring på hvordan sluttspillet foregår:

Sluttspill «NFF 1 divisjon»:

  • Lag som ender på 3. – 10. plass i grunnspillet, spiller sluttspill «NFF 1. divisjon» i enkel serie. Poeng og målforskjell beholdes.
  • Vinner av sluttspillet «NFF 1. divisjon» spiller kvalifiseringskamp mot 6. plass i sluttspillet «NFF Toppserien», hjemme/borte, om plass i 1. divisjon 2023.
  • Lagene på plass 7 og 8 i sluttspillet «NFF 1. divisjon» rykker ned til 2. divisjon Kvinner for sesongen 2023.

Sluttspill «NFF Toppserien»:

  • 1. og 2. plass i 1 divisjon grunnspill, samt plass 5 – 10 i Toppseriens grunnspill, spiller sluttspill «NFF Toppserien» i enkel serie, hjemme/borte. Poeng og mål strykes fra grunnspillet.
  • Etter sluttspillet vil lagene på plass 1 – 5 spille i «NFF Toppserien 2023». Lag nr. 6 i sluttspillet «NFF Toppserien» spiller kvalifisering mot vinner av sluttspill «NFF 1. divisjon» om en plass i Toppserien 2023.
  • Lagene på plass 7 og 8 i sluttspillet «NFF Toppserien» rykker ned til 1. divisjon kvinner for sesongen 2023.


De andre kampene i første serierunde spilles slik:

TIL2020 - Medkila ›
19.03.2022 15.00 - Alfheim stadion

AaFK Fortuna - Åsane ›
20.03.2022 15.00 - Color Line Stadion

Amazon Grimstad - Grand Bodø ›
20.03.2022 15.30 - Levermyr stadion

Klepp - Hønefoss BK ›
20.03.2022 16.00 - Klepp stadion