Seier i siste kamp i grunnspillet


Med seier mot ØHIL i siste kamp ble det klubbrekord for vårt damelag i 1.divisjon med 29 poeng og fjerdeplass. Nå venter sju kamper i sluttspillet.

Kampen mot ØHIL ble tøff og nesten i overkant spennende. Avgjørelsen kom allerede etter 5 minutter når SaraHB får ballen på 43! meter og ser at ØHIL-keeperen står langt ute, og bare klinker ballen i en bue over keeper og i mål, vakkert!

Etter dette så har vi mer enn nok med å forsvare oss mot et godt ØHIL-lag. I første omgang er det ikke all verden med sjanser for noen av lagene, men bortelaget er nærmest når de er alene gjennom mot Ingvild, men setter ballen til side for mål. I tillegg til dette har også gjestene en haug med cornere som vi stort sett har kontroll på.

I andre omgang øker trykket gradvis mot vårt mål, men vi forsvarer oss veldig godt. ØHIL er likevel veldig nær ved ett par anledninger, men i begge tilfellene treffer ballen tverrliggeren. Så i det 86.minutt får bortelaget straffespark, og vi ser kanskje at 3-poengeren skal forsvinne. Men marginene er med oss denne søndagen, og ballen ender nok en gang i metallet, og på returen klarer en ØHIL-spiller å bomme på nærmest åpent mål. Like etterpå har vi vår største sjanse i kampen når Maren spiller SaraHB gjennom, men skuddet slås til corner av ØHIL’s keeper. 

Selv om vi er underlegne ØHIL i banespillet denne dagen, så er vi best på innsats og oppofrelse, og dette er ofte nok til å ta poeng i fotballkamper. I dag svarte samtlige spillere med å spille med «hjerte utenpå drakta» og for det blir vi belønnet med tre poeng.

Nå har vi frihelg neste helg før det berømte sluttspillet starter. 

Vinneren av sluttspillet belønnes med kvalik hjemme/borte mot 6.plass i Toppserien. Mens de to nederste «belønnes» med nedrykk til 2.divisjon. I og med at det er de åtte nederste lagene i grunnspillet som deltar i sluttspillet så starter vi altså sluttspillet med å ligge på 2.plass på den nye tabellen. Se sluttabellen for grunnspillet.

Her er kampoppsettet for KIL/Hemne sine kamper. NB! Lagene skal nå bli enige om nøyaktig tidspunkt for alle kampene, og det kan bli flytting til både lørdag og/eller andre klokkeslett.

Runde 19 - søndag 11. september kl 15.00:
 AaFK Fortuna - KIL/Hemne
 
 Runde 20 - søndag 18. september kl. 15.00:
 KIL/Hemne - Amazon Grimstad
 
 Runde 21 - søndag 25. september kl. 15.00:
 KIL/Hemne - Klepp
 
 Runde 22 - søndag 2. oktober kl. 15.00:
 Medkila - KIL/Hemne
 
 Runde 23 - søndag 16. oktober kl. 15.00:
 KIL/Hemne - Grand Bodø
 
 Runde 24 - søndag 23. oktober kl. 14.00:
 Øvrevoll Hosle - KIL/Hemne
 
 Runde 25 - søndag 30. oktober kl. 13.00:

 KIL/Hemne - Hønefoss BK