Endelig starter sluttspillet for damene – med nye endringer i troppen

Søndag spiller vårt 1.divisjonslag kvinner den første av fem kamper i sluttspillet i 1.divisjon. De starter på hjemmebane mot Øvrevoll/Hosle.

Vi håper på flere jubelbilder når sluttspillet starter.

Også i årets sluttspill har KIL/Hemne vært heldig med trekningen, i og med at tre av fem kamper skal spilles på hjemmebane. For de uinnvidde så snakker vi om sluttspillet 5-10, dvs lagene på plassene fra 5. til 10 i grunnspillet (de 18 første kampene). Lagene tar med seg poengene, og det betyr at KIL/Hemne ligger på en «trygg» 6.plass før sluttspill-kampene, men det skiller kun fire poeng ned til tiende og sisteplass. Lag nummer ti vil rykke ned til 2. divisjon, og nummer ni må spille kvalik mot beste toer i årets 2. divisjon. Tabellen kan du se her.

Det har vært stor gjennomtrekk med spillere i årets A-lags tropp for damene. Og siden grunnspillet ble ferdigspilt første helg i september, har også Sara Eggesvik forlatt laget. Hun har skrevet kontrakt med australske Western United (fra Melbourne), og skal spille der gjennom vinteren. Vi håper å se Sara tilbake i grønn/hvit igjen til våren.

Til sommeren mistet vi også flere spillere, da både Sara Hoftun Bjerksæter, Sofia Krossøy, Ingvild Grøtting, Frida Dahl Kopreitan, Ingeborg Ramstad Osland og Karoline Hernes flyttet på seg av ulike grunner. Inn i troppen kom Martine Dokken, Helene Leira, Marit Emaus Flaa, Marit Moen, Serine Haga og Oda Bæverfjord.

Etter grunnspillet har også Vilde Grøseth og Karen Oline Sneve kommet til klubben, begge på lån fra RBK kvinner. To gode og erfarne spillere som garantert vil forsterke oss. Vilde er en anvendelig spiller, og kan bekle flere roller offensivt på banen. hun er et stort talent og har, så seint som i april i år, spilt landskamper for Norges U19-lag. Karen vil utgjøre en meget sterk keeperduo (1. divisjons beste påstår vi), og det er jo spesielt hyggelig å ha Karen tilbake i KIL/Hemne. Hun debuterte for KIL/Hemne når hun var kun 17 år, i sesongene 2017-2018. Siden har hun vært i flere klubber, men de tre siste sesongene i RBK. I tillegg til de nevnte spillerne har altså Maren Snekvik gjort comeback, og hun ryktes å være i stigende form. Totalt sett mener vi at laget holder minst samme kvalitet som i vårsesongen.

Også på trenersiden er det gjort endringer, i og med at Thomas Stavnem fikk et godt tilbud fra Vålerenga herrer, og fra august ble han ansatt som keepertrener i deres akademi. Nok et bevis på at en trenerjobb i KIL/Hemne er et smart steg i trenerkarrieren.Thomas har gjort en strålende jobb for KIL/Hemne kvinner (og fotballskolen), og vi er sikre på at han også vil utvikle seg videre i Vålerenga, lykke til Thomas. Erstatter for Thomas er Eirik Klette, som kjenner spillergruppa før etter at han på noen treninger har vikariert for Thomas. Vi er trygge på at Eirik er den beste erstatteren vi kunne fått, og han vil utvikle keeperne i KIL/Hemne videre. Han er opprinnelig Malvik-gutt, og har spilt fotball både for Malvik, Ranheim og Hommelvik. Etter en forholdsvis kort seniorkarriere, hoppet Eirik over på futsal hvor han har vært med på et lite eventyr, spesielt etter at han meldte overgang til Utleira. Han er nå i sin fjerde sesong med Utleira som for tiden er Norges desidert beste futsallag på herresiden. Med dem har han vunnet to eliteseriegull, ett bronse, NM-gull og deltatt i kvalifisering til Champions League. Som trener har han vært i Ranheim kvinner i tre sesonger, til han havnet i RBK U20 denne sesongen. Han er også keepertrener for jentekretslagene for 2010- og 2011-modellene. Eirik er også i ferd med å ta UEFA KT B-lisens for keepertrenere.

Søndag kl. 1300 spilles altså første sluttspillkamp mot Øvrevoll/Hosle. Begge de to foregående oppgjørene i 2024 har endt uavgjort. Vi har stor tro på at vi skal oppnå et bedre resultat nå. Møt opp på Trøndelag Sparebank Arena og støtt jentene.

Neste
Neste

Bli med å stem frem dugnadsgjengen som årets frivillig