Drive er vår nye samfunnspartner
For KIL/Hemne fotball sine årvåkne tilskuere har en ny detalj kommet til syne på lagenes drakter. Den ideelle organisasjonen DRIVE Norge er klubbens nye samfunnspartner, og har fått fast plass på nedre del av ryggen på KIL/Hemne sine nye drakter.
Den ideelle organisasjonen DRIVE har gjennom mange år bygd seg opp til å bli en viktig støttespiller for barn og unge som trenger et ekstra støttehjul i en periode av livet. Organisasjonen skal gi ungdommene positiv drive og inspirasjon, og en fyldig rapport fra SINTEF har vist at dette fungerer. De har konkludert med at deltakelse i et av DRIVE sine programmer er et vendepunkt i ungdommenes liv.
– For KIL/Hemne er samarbeidet med DRIVE viktig av flere grunner. Ikke minst at vi gjennom DRIVE har en samfunnspartner som har som formål å gi muligheter, inspirasjon og trygghet til unge som trenger det mest. DRIVE jobber hardt for å forhindre utenforskap og ikke minst finne en arena hvor unge mennesker føler seg trygge. Her har vi de samme målene, og KIL/Hemne sin visjon «Trivsel, samhold og varig fotballglede» henger godt sammen med DRIVE sine mål om å få unge mennesker inn i trygge miljø og å hindre frafall blant annet i skole, sier daglig leder i KIL/Hemne fotball, Per Erik Bjerksæter.
Den ideelle organisasjonens signaturprogram Kjør for livet har to klubber i Heim kommune, hvor fem ungdommer møtes en gang i uken for å mekke, oppleve mestring og være en del av et team. Dette er med på å forsterke samarbeidet med den lokale fotballklubben.
– Som kvalitetsklubb innen fotball er vi forpliktet til å delta på verdi- og samfunnsarbeid. Og at dette kan gjøres via DRIVE i vårt eget lokalsamfunn betyr mye for oss. Vi håper også, at vi gjennom vårt samarbeid kan gjøre jobben som DRIVE utfører enda mer kjent og tilgjengelig for dem som trenger det, sier Bjerksæter.
Grunnlegger av DRIVE, Knut Ove Børseth påpeker at et godt samarbeid med åpne fritidstilbud som en fotballklubb er svært viktige for organisasjonen.
– Vi ønsker å gjøre våre ungdommer robuste nok til å på sikt nyttiggjøre seg alle de eksisterende og flotte tilbudene et lokalsamfunn har. På den måten blir den organiserte idretten et «etterprogram» etter at vi har lyktes med vår innsats. På den måten vil et samarbeid bidra til å skape mer inkluderende og tryggere lokalsamfunn, avslutter Børseth.