Butterfly Friends skal spille med KIL/Hemne-drakter

SuperButterflies i flotte drakter fra KIL/Hemne Fotball (foto: Arne Johan Furseth)

KIL/Hemne-drakter kommer nå til god nytte på et fotballakademi for jenter i Gambia.

I forbindelse med at alle klubbens drakter ble fornyet i fjor sommer/høst, så har det oppstått et stort lager med pent brukte drakter, og til dels også ubrukte drakter. Nå har vi funnet noen som trenger noen av disse draktene.

Vi kom nemlig i kontakt med Arne Johan Furseth (opprinnelig nordmøring fra Batnfjord), men nå bosatt utenfor Oslo. Han er journalist og grunnlegger av fotballakademiet Butterfly Friends i Gambia, som er et fotballakademi for jenter.

Tre draktsett samt 50 fotballer er nå sendt fra KIL/Hemne til akademiet, og vi håper og tror at de kommer til god nytte.

Her kan dere lese mer om prosjektet til Arne Johan og hvordan utstyret kommer til nytte.

Takk for drakter og fotballer til vårt fotballakademi for skolejenter, i Gambia!

Butterfly Friends fotballakademi i Gambia, ble etablert for to år siden for å gi unge jenter mulighet til å spille fotball, men også for å styrke selvfølelsen og statusen gjennom å bli en naturlig del av verdens største idrettsbevegelse.

Jeg tok dette initiativet fordi jeg er overbevist om at fotball kan styrke afrikanske jenter posisjon i en verden som styres av menn.

Selv er jeg overbevist over at Afrikas fremtid ligger i hendene på kvinner, ikke menn.

I dag består akademiet som kalles SuperButterflies lokalt, av 76 jenter i alderen 12 til 16. De trener en til to ganger i uka og vår målsettingen er at de skal få delta i minst en større turnering hvert år. Sist nå i november møtte de 4 andre skolelag. Slike turneringer samler ofte tusenvis av mennesker og skulle bli en folkefest selv i 35 varmegrader.

I fjor søkte akademiet samarbeid med Morten Thorsby og miljøorganisasjonen We Play Green, med mål om å engasjere fotballjentene i kampen å redde planeten vår fra miljøkriser. Ønske om samarbeid ble godt mottatt og Binta Berry, akademiets leder, ble nylig hedret som den aller første ambassadøren for We Play Green i Gambia og Afrika. Et godt valg på grunn av hennes mangeårige arbeid med å forbedre livsmiljøet i slummen i Ebo Town.

Binta Berry og undertegnede håper å kunne fortsette det tette samarbeid med We Play Green også i årene framover. Vi er overbevist om at fotball, som verdens største og mest utbredte sport, gir vår beste sjanse til å øke bevisstheten om de farefulle utfordringene vi alle står overfor i dag.

Igjen takk for drakter og baller.


mvh Arne Johan Furseth

journalist og grunnlegger av akademiet SuperButterflies.


Forrige
Forrige

Påmelding til barnefotball 2024

Neste
Neste

J13 til topps i Nils Arne Eggen Cup