Rekordtidlig seriestart for KSA

Lørdag starter vårt kvinnelag i 1. divisjon sesongen med bortekamp mot Hønefoss. Aldri tidligere har sesongen startet så tidlig, og det er kun Toppserien og 1. divisjon for kvinner som starter denne helga. Herrenes toppfotball starter ikke før om 14 dager. For sikkerhets skyld melder det også snø i Hønefoss denne helga.

Laget er godt forberedt, og selv om det ikke er spilt så veldig mange treningskamper, så virker laget å være i rute til seriestart. Seier mot AaFK Fortuna, som er de flestes seriefavoritt, i siste oppkjøringskamp gir uansett en liten selvtillits-boost før første seriekamp.

Mye har skjedd i troppen siden siste seriekamp mot Klepp i fjor høst. Borte fra laget er kaptein og veteran Maren Snekvik, det er noe som alle lag på dette nivået ville merket, men det er flere spillere som er på vei opp og frem for å ta Maren sin rolle i laget. Borte er også Ingrid Borgen, som siden hun kom inn i troppen i 2019, har vært en viktig bidragsyter for laget. Sigrid Bloch-Hansen har også vært en av de viktigste spillerne de siste sesongene, og Sigrid vil i første omgang være uaktuell for spill frem til august, da hun for tiden er på utveksling i Sverige. I tillegg har Anfal el Yamani valgt å bytte til Tromsø, og Trude Braut har foreløpig en pause fra fotballen.

Nye spillere i førstelagstroppen er Frida Kopreitan Dahl, keeper fra Leksvik på Fosen, som i fjor spilte for Tromsø. Tiril Olsen, som spilte for KIL/Hemne i 2021, har returnert til oss fra Tiller, og skal altså i år spille sammen med tvillingsøster Marita. Helene Mikkelsen har startet studier i Trondheim, og har meldt overgang fra Stabæk til KIL/Hemne. Eivor Stavnesli har tatt steget fra egen ungdomsavdeling og opp i A-troppen, og vi gleder oss til å se hennes utvikling denne sesongen. I tillegg så er laget også forsterket med tre damer som er tilbake fra korsbåndskader, nemlig Anna Melhus, Sandra Johansen og Thea Ertresvåg.

Her kan du se både spillertropp og støtteapparat for 2024-sesongen.

Vi skal i år forsvare femteplassen, som vi klarte både i 2022 og 2023. Det blir tøft i en 1. divisjon som stadig tar steg kvalitetsmessig. De store klubbene i Norge på herresiden satser etter hvert også på kvinnelag, og det er derfor stadig mer ressurssterke klubber vi møter. I år blir Viking og Odd nye bekjentskap, eter at begge rykket opp fra 1. divisjon i fjor høst, og erstatter mindre profilerte klubber som Grei og Klepp. Totalt er det fem Eliteserieklubber (herrer) som i år også har lag i 1. divisjon kvinner. I tillegg til Viking og Odd er det Tromsø, Bodø Glimt (Grand Bodø i fjor) og Avaldsnes som spiller med Haugesund-drakter i 2024, og blir offisielt Haugesund FK neste sesong. Men store navn til tross, vi tror vi kan konkurrere med alle også denne sesongen.

Anders Tanem har vært vår hovedtrener de to siste sesongene, men Anders valgte å takke ja til et tilbud som utviklingssjef på RBK kvinner rekrutt foran denne sesongen. Men med opprykk til hovedtrener for fjorårets assistent Erik Svendsen, og med Thomas Stavnem fortsatt i rollen som keepertrener, mener vi kontinuiteten i støtteapparatet er ivaretatt. I tillegg har Stine Reinås kommet inn som ny assistenttrener, og har med seg dungevis med erfaring fra spill i Toppserien for Vålerenga og Stabæk, og fra kvinnenes A-landslag. Stine er en målbevisst og ambisiøs trener som allerede har satt sitt stempel på laget, og er veldig godt mottatt av spillergruppa. Med i trenerteamet er også Maja Bonsaksen som i tillegg til å være KA spillerutvikler i NFF Trøndelag bidrar med sin kompetanse på mange treninger med vårt lag. Christian Træthaug bidro som spillerutvikler i fjor, og vil etter hvert bli med oss en del også denne sesongen.

Lørdag 16. mars er første kamp på AKA Arena i Hønefoss og kampen overføres på TV2 Play. Neste lørdag får vi et historisk møte med nyopprykkede Odd fra Skien. Det blir da kveldskamp i Sodvinhallen, med kampstart kl. 1800.

Alle foto: Tarje Halvorsen

Forrige
Forrige

Tap i serieåpningen

Neste
Neste

Påmelding til barnefotball 2024