Tap i serieåpningen

Vårt kvinnelag fikk ikke med seg poeng hjem fra serieåpningen borte mot Hønefoss

Sara Eggesvik og hennes lagvenninner måtte se seg slått i serieåpningen. (Foto: Thomas Karlsen/Karlsen Foto)

Det var skikkelig vinter på Østlandet lørdag, og AKA Arena måtte brøytes for snø rett før kampstart. I tillegg var det sterk vind, glatt dekke og ufyselig vær. Men som kjent er dette likt for begge lag.

Allerede i det andre spilleminutt tok Hønefoss ledelsen, etter at ett innlegg fra venstrekanten settes i mål på bakre stolpe. Vi henger veldig dårlig sammen i første omgang, skaper lite fremover, og slipper hjemmelaget alt for lett til på vår egen halvdel. Hønefoss øker ledelsen etter sytten spilte minutter når deres spiss utnytter en misforståelse i vårt forsvar, og enkelt kan sette 2-0. I siste halvdel av omgangen kommer vi litt mer med i kampen, men det skjer lite foran begge målene.

Andre omgang er en mye jevnere forestilling, men fremdeles med hjemmelaget som det mest skapende laget. Likevel er det vi som klarer å redusere når de to “Saraene”, Eggesvik og Bjerksæter, sammen vinner en duell utenfor Hønefoss sin sekstenmeter. Egges får slått ballen videre til Amalie som fra skrått høyre reduserer til 2-1. Da hadde vi nesten en halvtime til klare å utligne hjemmelagets ledelse, men til tross for et delvis spillemessig overtak klarer vi ikke å skape de store sjansene.

Vår målscorer mot Hønefoss, Amalie Hoftun Bjerksæter

Skal vi likevel si det var litt fremgang fra de to foregående matchene borte mot Hønefoss, da vi tross alt har tapt 4-0 og 5-1 på de siste visittene til AKA Arena.

Vi legger denne kampen fort bak oss, og gleder oss til første hjemmekamp neste lørdag i Sodvinhallen (kl. 1800) mot nykommeren Odd.