Viktig trepoenger i thriller mot Fyllingsdalen

Etter en dårlig start på høstsesongen slo vårt damelag knallhardt tilbake og snudde kampen mot Fyllingsdalen

Så deilig med seiersfoto igjen.

Null poeng på tre siste kamper var fasiten for KSA før vi søndag fikk besøk av bergenslaget. En elendig start, og førsteomgang mot Viking forrige helg, ble fulgt opp med en nesten like dårlig start mot Fyllingsdalen. Men denne gang ble 0-2 etter femten minutter en skikkelig vekker for våre damer. De siste tretti minuttene av første omgang var ren enveiskjøring, og selv om det ble kun ett mål så var tonen satt før andre omgang.  Målet kom etter at Sara Eggesvik vinner ballen høyt i banen, kombinerer med Amalie, før hun sikkert setter ballen i mål fra 7-8 meter.

1-2 til pause, og momentum i kampen var en flott inngang før 2. omgang. Vi fortsatte presset fra første omgang, og bare i perioder er det noe som ligner på sjanser foran vårt mål. Utligningen kommer etter 54 minutter. Et flott angrep settes i gang fra vår egen sekstenmeter. Nok en gang er det flott kombinasjonsspill sentralt i banen, hvor Helene GB spiller vegg med Amalie, og til slutt med stor selvsikkerhet setter ballen mellom beina til Fyllingens keeper.

I siste halvdel av omgangen har vi flere store sjanser til å få det avgjørende målet, og tre ganger blir ballen reddet på målstreken av enten keeper eller forsvarsspiller til Fyllingsdalen. Vi måtte vente helt til det 92. minutt før avgjørelsen kom. Innbytter Helene Leira kommer løs på venstresiden etter at et frispark hadde blitt klarert ut fra Fyllingen-forsvaret. Hun legger ballen inn igjen til Eivor Grindeland som vender bort en spiller og ballen går videre til Sigrid, som fra fem meter tåer ballen forbi keeper.

Se høydepunkter fra KIL/Hemne - Fyllingsdalen her.

Helene Leira og Oda Bæverfjord fikk hhv sin andre og første opptreden i K/H-drakt, og var delaktig når Fyllingsdalen ble beseiret på overtid.

Etter mange utskiftninger i laget etter sommeren var dette en viktig kamp for å få tilbake godfølelsen, og kjenne at vi kan være minst like gode som vi var i deler av vårsesongen. Neste helg reiser vi til Skien for å møte Odd til en tøff bortekamp. Men er veldig optimistiske i forhold til å plukke med oss poeng derfra.

Kampfakta:
25. august kl. 1300 Trøndealg Sparebank Arena
1. divisjon kvinner: KIL/Hemne - Fyllingsdalen 3-2 (1-2)

Mål:

4. min 0-1 Fyllingsdalen
15. min 0-2 Fyllingsdalen
23. min 1-2 Sara Eggesvik (Amalie Hoftun Bjerksæter)
54. min 2-2 Helene Gross-Benberg (Amalie Hoftun Bjerksæter)
90. min 3-2 Sigrid Bloch-Hansen (Eivor Grindeland)