Karna slår nye rekorder

“vår egen” Karna Sæther Sødahl var sentral i RBK Kvinner sin snuoperasjon i sensasjonsseieren mot Atletico Madrid i kvalifiseringen til Champions League.

Karna feirer sammen med lagvenninene etter 2-1 scoringen mot Atletico Madrid (Foto: AdamsMedia)

På stillingen 0-1 til spanjolene, og en kamp som tilsynelatende skulle ebbe ut med en forventet seier til Atletico, kom Karna på banen i det 75. minutt. En voldsom tillitserklæring fra RBK sitt trenerapparat til 15-åringen. Og denne endringen pluss ett par andre bytter hos RBK skulle gi avkastning, for på overtid kom utligningen til 1-1 som ga ekstraomganger. RBK ga seg ikke med dette, og tok ledelsen 2-1 i første ekstraomgang, før Atletico klarte å utligne i sluttsekundene av andre ekstraomgang. Dermed måtte straffesparkkonkurranse til for å kåre vinneren. Her ble keeper Rugile Rulyte den store helten, når kun en av fire straffespark går inn bak henne. Dermed er RBK og Karna klar for finale mot selveste Arsenal lørdag kveld kl 2000. Vinneren her går til en endelig playoff kamp mot en annen tøff motstander som trekkes seinere.

Karna har med dette slått enda flere rekorder i sin unge karriere. Hun har allerede i løpet av sesongen blitt RBK sin yngste debutant på øverste nivå i Norge, uansett kjønn. Forrige helg ble hun den yngste som har startet en kamp i samme kategori, og nå ble hun altså den yngste som har spilt Europacupfotball for klubben. Det forundrer oss heller ikke om hun er norges yngste i denne kategorien. Fra før er hun jo også tidenes yngste norske landslagsspiller.

Gratulerer Karna, og lykke til både til deg og RBK Kvinner mot Arsenal. KIL/Hemne og folk i Heim er veldig stolte av deg.

Karna debuterte fra start i toppserien mot Lyn forrige helg (foto: AdamsMedia)

Forrige
Forrige

Det svinger i prestasjonene for MSA.

Neste
Neste

KIL/Hemne FFO starter opp igjen!