Takk for følge Sara

Hjemmekampen mot Hønefoss 6. juli ble foreløpig Sara Hoftun Bjerksæter sin siste kamp i KIL/Hemne-drakten. Nå har hun takket ja til ett proffeventyr i Spania.

Sara, eller bare «HB» som hun har blitt kalt blant lagvenninner, har de siste sesongene hatt flere tilbud fra klubber både i toppserien og 1. divisjon. Men hun har valgt å holde seg i moderklubben, og har oppnådd å spille 260 A-kamper og scoret 138 mål (serie, kvalik og NM). Dette gjør henne til den mestspillende spilleren i KIL/Hemne. Hun har også vært med på to opprykk til 1.divisjon i løpet av sin lange karriere.

Sara debuterte på vårt A-lag i 2011 (før hun fylte 15 år), den gang i 3.divisjon. Hun var med på dobbelopprykk i 2015 (opprykk til 2. divisjon) og 2016 (opprykk til 1. divisjon). I 2019 ble det nytt opprykk til 1. divisjon, hvor hun og laget har spilt siden.

Hennes nye klubb heter Sporting Club de Huelva, og rykket i vår ned fra øverste divisjon i Spania etter å ha vært i øverste divisjon i femten sesonger på rad. Det er en tradisjonsrik klubb som satser på å ta raskeste veien tilbake til Serie F (øverste liga i spansk kvinnefotball). Laget har signert flere nye spillere, og startet oppkjøring til ny sesong 1. august. Sesongen med seriespill starter medio september.

Sara er en dedikert spiller med en ekstrem vinnervilje, spiller medspillere gode, og scorer jevnt mange mål hver sesong. Hennes evne til å vende bort motstandere og skyte fra ulike hold har vært et viktig angrepsvåpen for KIL/Hemne. Hun er også en ledertype som går foran. For klubben er det selvfølgelig en ambivalent følelse å miste en viktig spiller og kontinuitetsbærer som Sara. Vi ønsker å takke Sara for den fantastiske innsatsen hun har lagt ned for KIL/Hemne både på og utenfor banen. En spiller som definitivt har spilt med hjerte utenpå drakta og som blir savnet stort av både lagvenninner og supportere.

KIL/Hemne-familien ønsker deg all lykke på nye eventyr.

Forrige
Forrige

Tre unge spillere fra KIL/Hemne på talentleir

Neste
Neste

Gode resultater for KIL/Hemne-lagene i årets Storsjøcup